středa 25. května 2016

Ptáci válí

Ahoj Ahoj!

Předminulý týden byl brutálně nezáživný. Žádná velká premoška, žádné extra změny nebo propady..NIC. Zato minulý týden byl doslova nařachaný. Premiera odsuzovaných a právem kritizovaných Angry Birds, a naopak velmi chváleného a povedeného filmu Správní chlapy a naprosto zbytečný film Sousedi 2. A z nečekaných věcí se staly trháky...

Angry Birds ve filmu
Angry Birds (ač je to opravdu zvláštní) kralovaly. O svém prvním víkendu si vybojovaly necelých 40  melounů, což za
1) Málokdo očekával.
2) Nikdo v to ani moc nedoufal
3) Po všech těch recenzích na to opravdu někdo šel ?

Ptáčci a prasátka si urvou určitě alespoň to kilčo ze států a zbytek světa jim taky slušně přidá. Kdyby s filmem přišla společnost SONY tak o 2-3 roky dřív, kdy Angry Birds pařil snad úplně každý, mohl být výsledek i někde úplně jinde.

Druhé místo si obhájil Iron Man s Captainem Americou a jejich občanskou válkou. Film už má svojí miliardu. V Usa má už krásných 347 mega a ze zbytku světa 706 mega Velký a zasloužený úspěch. Batman se Supermanem pláčou v koutě.

Captain America: Civil War

Až na třetím místě se umístila novinka SOUSEDI 2 s 21 mega. SMUTNÉ. Kariéra Zaca Efrona bohužel skomírá. Film ( ač v něm hraje moje oblíbenyně Chloe Moretz) je brutálně nudný, bez nápadu a zřejmě to pochopili i diváci. Až za nimi je však další novinka SPRÁVNÍ CHLAPI s Ryanem Goslingem. Velmi chválený film s retro nádechem  asi ani neočekával že zbourá kinosály,ale je to veliká škoda. Jeden z mála opravdu vtipných a kvalitních filmů...
Správní chlapi

Hned za nimi s 10ti mega válí Kniha Džunglí, která má za mořem už více jak 300míčů. Krásná práce. Druhá část žebříčku už je jen jedna velká nuda. Hra peněz s Julii Roberts se 7 mega, za nimi bohužel další nudný horor The Darkness, animá Zootropolis, který letos tu milardu prostě dá a nakonec dvě fiaska Lovec : zimní válka a Svátek Matek. Příští týden fakt všechny rozsekají Xmeni, kteří už teď drtí zbytek světa. A jak na tom bylo Česko ?


I u nás to drtily Xmeni. Naprosto a s přehledem. Až na druhém místě velebí opeřenci z Angry Birds. Ano, rodiny s dětmi jsou velmi vděčná cílovka, co si budeme nalhávat. Na třetím místě soupeří Captain America s Iron Manem a za nimi si užívají zvířátka z Knihy Džunglí. Na pátém místě je Teorie Tygra. Tenhle film plus poháda Řachanda budou nejvýdělečnější české filmy. Na to sázím.

6tka patří Svátku Matek a 7čka Návštěvníkům. Tyhle dvě novinky se u nás zkrátka moc nechytly. Na 8čce je Rebel Wilson aka Jak přežít Single a tabulku uzavírá další český film Jak se zbavit nevěsty a 2 díl sousedů, který ani u nás nebude kdoví jaký hit.

Já i Xmeni se těšíme příští týden !

XoXo K

Žádné komentáře:

Okomentovat