neděle 20. března 2016

NÁVRAT!

Ahoj všem filmovým fandům!

vím, že jsem blog v posledních zhruba 5 měsících těžce zanedbávala, ale zvládat státnice, školu, 3 práce a další věci dá bohužel zabrat. Na film a seriály jsem ovšem nezanevřela tak Vám hned přináším mnoho nových recenzí! Předávaly se oscary, které dopadly vícemene přesně podle očekávání. Premier mělo mnoho zajímavých i nezajímavých filmů, nějaké serialy mají pokračování nějaké díkybohu ne a nějaké bohužel pro nás stále běží! Dost slov, přejdu k recenzování jednotlivých filmů, které jsem za měsíc únor a březen viděla !


Dánská dívka

Tenhle film se dá shrnout do jednoho slova "Jistota. Supr herecký výkony, srdcervoucí téma plus to prostředí, prima kamera a režisér, kterého si Oscarová komise hoooodně cení. Zkrátka film co šel na uplnou jistotu. Příběh vypráví o mladém umělci, jeho super krásné ženě a jejich zpočátku spokojenému manželství, kdy se snažili o dítě a to ne úplně šlo. Jednoho hezkého dne si ona z něj udělá svou modelku, ano modelku a on je tím natolik uchvácen, že začne pomalu měnit svou identitu na identitu dámskou  - Lily. Jeho žena mu zpočátku pomáhá, nebere to vážně, ale na konec je vše víc vážné, než ze zpočátku zdálo. Celý film je absolutní doják, nebudu Vám psát jak to celé dopadne, na to se podívejte sami.Ale varuji Vás, nějaká ta slzička může ukápnout. Každopádně hlavní roli zvládl Eddie Redmayne naprosto excelentně a kdyby nedostal toho Oscara už minulý rok za Teorii všeho, letos by ho měl 100% jistého ( Leo promine). Mě se ale ještě víc líbil výkon  jeho/její manželky Alicii Vikander, která toho Oscara dostala skutečně oprávněně. Jestli jste romantické duše, z filmu budete nadšeni, Já dávám 55% a to hlavně za ty herecké výkony.


Spotlight

Není novinář jako novinář. Tenhle film si  všechny Oscary zasloužil zcela právem. Příběh o těch nejlepších novinářích, z jedné Bostonské redakce, kteří přijdou na dlouhosáhlé problémy v církvi. Jde o téma tak kontroverzní a obsáhlé, že skoro až nebudete věřit svým očím a vtipy o farářích a malých chlapcích už nikdy nebudou co dřív..Série několika stovek článků pak rozoupatala další a dlouhosáhlé vyšetřování - nejen v Bostonu. Film je hodně zajímavý, pěkné herecké výkony, žádné přehrávání.Snímek je možná až moc puntičkářský, ne že to by bylo nějaké minus, ostatně Oscarovky by měli být ( ne vždy  jsou, ale o tom zase jindy) perfektní a dokonalé, ale tenhle film je možná až moc. Ale jinak je to pěkný film, u kterého se budete opravdu soustředit od začátku do konce a rozhodně Vás nezačně nudit. Filmu dáávám 89%, protože já z něj až tak unešená nejsem a ke 100% i tam chybí ještě nějaké malé "to".



Polednice

Polednice byla celkem dost očekávaný film. Nejdřív ale dvě věci k tomu - Z knižní předlohou, kterou jsme všichni louskali ve škole nemá až tak moc společného a za druhé jde vícemeně o film plný Ani Geislerové, jelikož se doslova nehne z plátna. Na tom ale není nic špatného spíš naopak. Její výkon pomáhá dostat film o level výš. Její utrápená matka Eliška, která utíká i z dcerou do rodné vesnice svého muže je opravdu skvěle zahraná, stejně jako výkon její filmové dcery. Film je ovšem ze současnosti. Tato vesnice však něco skrývá a může Vám být jasné že to nebude nic moc pěkného. Horory miluju, ale to už jistě víte. Tohle není až tak horor jako spíš psycho drama nebo něco v tom smyslu. Do hororu tomu opravdu ještě něco chybí, ale neříkám, že nejsou chvíle, kdy jsem se nebála. Film je na tom velmi obstojně a Můžu Vám s klidem říct že za 1) Danielu Kolářovou prakticky nepoznáte, 2) Na to, že nemám moc v oblibě české filmy, tak tenhle se mi hodně líbil 3) Určitě si na to zajděte! Dávám 75% na českou scénu je tohle opravdu skvělý film, ale v porovnání s tím Hollywoodským zkrátka lehce zaostává....


Filmů jsem samozřejmě viděla o dost více, ale nejsou už uplně aktualní, ale v tomto týdnu mě čekají 3 premiery takže  bude určitě zase nějaké zrecenzování! A samozřejmě doplním i uplně nejoblíbenější rubriku ANO/NE nemusíte se báát!! 
XoXo u dalšího článku!

Žádné komentáře:

Okomentovat