neděle 25. října 2015

Check Czech

Ahoooj !

Jak jsem slíbila, je tu druhý, pro mě ne moc typický článek o .....českých seriálech! Ano, je to tak. Ale občas je dobré udělat nějakou změnu, hlavně tyhle seriály si opravdu zasloužily čas, který jsem jim věnovala a co se týče té naší tvorby, patří rozhodně k tomu nejlepšímu, co tu v poslední době vzniklo. Překvapivě jsou všechny z jedné televizní stanice.



Případ pro exorcistu

Třídílná miniserie pochází z cyklu " Detektivové od Nejsvětšjší trojce".  V této serii se setkáme nejprve s velmi brutální vraždou, která vypadá, jako rituál vymítání ďábla. Vyšetřování se ujímá komisařka Výravová. Mezi podezřelé spadá především exmilenec mrtvé slečny, její vysokoškolský profesor. Kdo je  ale opravdu vrahem a stojí za tím se dozvíte během série. Jinak režie se ujal Jan Hřebejk a patří rozhodně k tomu lepšímu, co vytvořil. Hlavní role se ujala Klára Melíšková, kterou můžete znát z Dejvického divadla, Marek Taclík, Kryštof Hádek či Jan Budař. Jde o seriál, který je doslova a do písmene napěchován uznávanými herci. Na ČT1 jste měli možnost tuto sérii vidět tuším někdy na přelomu březen/duben každou neděli od 20:00. Pokud  jste to promeškali, na stránkách ČT se na to můžete podívat.



Vraždy v kruhu
Moje asi úplně nejoblíbenější televizní série, která u nás kdy vznikla. Opravdu. Celkem má 12 dílů a každý je o nějaké jiné vraždě. Vyšetřovací tým je stejný, pouze v každém díle řeší jiný zajímavý případ, tedy  o zavražděnou televizní skoro hvězdičku až po smrt policisty. V dílech se neřeší jen vraždy, ale i životy mimo vyšetřování a kancelář, což je občas skoro stejně zajímavé. Každopádně hlavní roli má Ivan Trojan, kterého asi ani nemusím moc představovat, Richard Krajčo, kterého mám jako herce raději než jako zpěváka ( ano a klidně mě za to ukamenujte) a pak v neposlední řadě Hana Vagnerová. Režie se v tomto případě ujal Ivan Pokorný a každý díl má opět hvězdé obsazení. Na ČT1 běžel od půlky ledna do půlky března a opět každou neděli nebo pondělí. Pokud jste to nesledovali(což moc nechápu, já byla po prvním dílu vždy nastoupená na další díl už 10minut před 8 jelikož sem se nemohla dočkat) můžete si to opět pustit na stránkách ČT1, odkaz dám kdyžtak dolu. Mě ze všeho nejvíc bavila Adéla Gondíková v roli naprosto nebojácné reportérky a pak samozřejmě inspirace horoskopy.


Labyrint

Pro změnu 7dílná série, kterou jste mohli vidět celkem nedávno na našich obrazovkách. Režie se v tomto případě ujal Jiří Strach. V prvním díle vidíme naprosto brutální, až nechutnou vraždu významného politika. Hlavním vyšetřovatelem je v tomto případě Major Remeš, kterého ztvárnil Jiří Langmajer a který je ze všech vyšetřovatelů asi "nejvíc vážný", nebo zkrátka nejvíc seriozní, opravdu stačí 2-3díly a jeho super vážný výraz tam prostě zkrátka furt je. Kamená tvář a na můj vkus je t zkrátka až moc, nějaká změna by rozhodně prospěla. Každopádně během vyšetřování mizí několik dalších lidí, vyskytují se další a další vraždy. Vraždy jsou inspirované obrazem " Poslední soud". Kdo je v tomto případě tím brutálním vrahem uvidíte. Každopádně další seriál, který stojí za to a na který se můžete podívat na stránkách ČT.

Místo Zločinu Plzeň

Zatím nejnovější počin ČT1, který měl teprve minulé pondělí (19ctého) premiéru, tudíž ho ještě nemůžu rozebrat tak, jako předchozí dílka. Každopádně hlavní roli má Berenika Kohoutová, kterou mám opravdu ráda a pak Martin Stránský, který je v roli svého kriminalisty zkrátka roztomilý. Uvidíme, jaký bude v dalším díle. Jde o takovou regionální kriminálk a uvidíme jak se vše vyvine dál.Celkem bude mít 6 dílů.


Zde je odkaz na seriál Vraždy v kruhu, protože opravdu stojí za to

Vraždy v kruhu   Samozřejmě klidně přidám odkazy i na ostatní počiny.

Koukali jste na nějakou z detektivek? A která Vás nejvíce bavila?
Zase brzy u dalšího, taky českého, článku!
Xoxo K

Žádné komentáře:

Okomentovat