pondělí 21. března 2016

Americko-český týden v kostce

Ahoj, ahoj!

Když už tak inovuju blog, rozhodla jsem se přijít s novou rubrikou - TOP 10 nejnavštěvovanějších filmů jak v zámoří tak tady u nás!
Jen co se týče hodnot žebříčků - u těch zaoceánských můžete čekat i čísla, přeci jen tam se to pohybuje v řádech milionů, u nás se budu zabývat spíše návštěvností a žebříčkem.

USA

Premiera dalšího pokračování serie DIVERGENCE, tentorkát s podnázve : ALLEGIANT se zrovna dvakrát nepovedla, dostala druhé místo a nic moc 29 milionu. Což je v porovnání s předchozími díly hodně smutné. Ale tak snad je to už naposledy. První místo si tedy stle drží animovaná jízda Zootopia, která si za víkend vydělala krásných 38 mega a průběžně hlásí skoro 202míčů. Velmi slušný výslede. Na třetím místě je snímek, o kterém jsem upřímně neměla ani tušení, že vubec vznikl. Miracles from heaven je romantická sladárna s odkazem na boha, kostel a buh vi co ještě. Hlavní roli má Jennifer Garner a zřejmě táhne protože otvírák za 15 mega je na tenhle film celkem slušné.

zdroj: people.com

Na čtvrtém místě vévodí "pokračování" Monsta alias 10 Cloverfield Lane, které si připsalo 12mega a průběžně hlásí 45 mega. No.. zázrak jako u jeho předchůdce se nekonal, ale i tak slušný výkon.
Páté místo s 8 miliony má hláškujídí Deadpool, který hlásí 340milionu a Ryan Reynolds musí opravdu neskutečně slavit.
Hned za ním je pro změnu střílející Gerard Butler a jeho pád Londýna, ze kterého díky bohu není takový propadák jako z Bohů Egypta. Za víkend si vystřílel necelých 7 mega a průběžně má 50 mega. Kariera zachráněna.

Zbytek žebříčku už je jedna velká nuda a proto to vememe velmi rychle. 7mé místo má podivný film WHISKY TANGO FOXTROT, které si za víkend připsalo necelé 3 mega a průběžně hlásí necelých 20 mega. Hned za ním si jeden milion připsal černošký průser The Perfect Match, který se se svými 7 miliony pomalu ale jistě loučí s žebříčkem. Předposlední v žebříčku je komediální propadáková šílenost GRIMSBY, která si rovněž  připsala jeden mega a se svými 5 melouny také opouští tabulku  a na posledním místě je velechválený oscarový Revenant, který si připsal také jeden melou a průběžně hlásí úctyhodných 181 mega.
zdroj: www.vanityfair.com
A jak na tom byla česká kina?
První místo si i tady vybojovala animovaná jízda Zootroplis, kterou už u nás vidělo přes 103 tisic lidí. Na druhém místě je i zde pokračování ságy Divergence, kterou zatím vidělo 25 tisíc diváků. Na třetím místě je česká pohádka Řachanda s průběžnými 127 tisíci diváky. Joo pohádky u nás vždycky táhly.... hned za Řachandou je Ryan Reynolds v převleku Deadpoola s 315tisíci diváky. Slušný výkon.Páté místo má chválená Polednice s 42tisíci diváky o 6 a 7 místo spolu bojují Bohové Egypta  A Kung fu Panda 3. Na 8 místě je i zdešílenost  jménem Grimsby a na devátém místě další český film Rudý Kapitán a tabulku uzavírá další pokračování Alvina.

Tento týden nás čeká velmi očekávaná premiera Batman vs. Superman,


XoXo
K

Žádné komentáře:

Okomentovat