středa 30. března 2016

Kinotýden

Ahooj!

Trošku opožděně přináším výsledky statistik za minulý, poloprázdninový týden!

Asi největším nepřekvapením je to, že první místo si úctyhodnými 166 melouny. Na to, že kritici film brutálně strhali ( kdo z vás neviděl video se smutným Benem ?) si vydělal slušné číslo. Film rozdělil lidi na dva tábory, bud se vám líbí ( jako mě)  a nebo jste jím znechuceni. Pak je ještě třetí skupina, která neviděla Muže z oceli, tudíž valnou část filmu prostě nemůže pochopit. Každopádně film se mi moc líbil  a do konce týdne čekejte recenzi. U Warnerů asi slaví, i když náklady na film a brutální marketingovou kampaň údajně přesáhly hooodně vysoké číslo. Uvidíme, jak se mu bude dařit v dalších týdnech. Jelikož nás moc premér nečeká, typuji že si své prvenství obhájí.

zdroj: www.telegraph.co.uk

Druhé místo s úctyhodnými 24 mega má pak naopak ze všech stran vychvalovaná Zootopia, celkem už přes 241 mega.Velmi slušné. Na třetím místě je pak další premiéra minulého týdne - Moje tlustá řecká svatba 2 se 17 mega...no nic moc... reklama a PR sice nulové, ale kdyby to pokračování bylo před pár lety, výsledek mohl být ve zcela jiných číslech. Škoda...
zdroj: zlatehory.cz

Hned za ním je už pobožný film s Jennifer Garner,Miracles from  Heaven s necelými 10ti mega a průběžnými 34 mega. Slušný výsledek.

Co ale opravdu padá ke dnu je (snad) poslední díl Diverence : Aliance, který má zatím na konce něco přes 46 mega, Smutné.

Další filmy jsou takové držáky tabulky :10 Cloverfield Lane, Deadpool a za nimi Pád Londýna. Poslední dvě místa mají pak novinka - 9té místo Hello my name is Dolly a na 10tem místě válčí Helen Mirren a již zesnulý Alan Rickman a nejnovější vojenské technologie. Tomu filmu opravdu fandím a ne jen kvůli zmiňovanému Rickamovi.

A jak je na tom naše kinonávštěvnost?

První místo  má i zde Batman vs Superman, který navštívilo necelých 90 tisíc diváků.Další dva filmy mají oblíbené animáky Zootopia a Kung-fu Panda3. Čtvrté místo má pak další český film Dvojníci, jehož recenzi jste si již mohli přečíst. Páté místo si vybojoval velmi chválený horor Čarodějnice. 6 a 7 mé místo mají další dva české velmi chválené filmy - Trabantem do posledního dechu a Já, Olga Hepnarová. Český film jde snad konečně do sebe. 8 a 9 místo mají pak Serie Divergence a Deadpool a na 10tém místě trůní Barbie : Tajná agentka. Z žebříčku již vypadla Řachanda, Polednice a Rudý kapitán, které najdete ve druhé polovině žebříčku.


A na čem jste byli naposledy v kině vy ?

XoXo

K

Žádné komentáře:

Okomentovat