pátek 5. června 2015

Zběsilá jízda Šíleného Maxe

Ahooj!

Sice vím, že jsem sem včera dávala článek plný recenzí, ale film Šílený Max si zkrátka zaslouží samostatnou recenzi.
Skutečně nechápu, jak někdo mohl takovouhle bláznovinu financovat, ale každopádně mu na dálku posílám obrovský DÍK. Film nemá prakticky žádný děj nebo nějaké vytyčené body. Jde zkrátka o čistokrevnou šílenou akci. Naprosto šílenou a zběsilou akci. Všichni se asi dohodneme na tom, že se jedná o blockbuster, avšak ne zcela tak klasický. Nejde o film na který vyrazíte jako rodinka, zasmějete se a užijete si nějakou popcornou show.Rozdíl mezi Maxem a například Avengers je takový, že Avengeři se snaží zabavit publikum, házet sem tam nějaký vtípek a pak samozřejmě geniální akci, zatímco Max na tohle kašle a jede si svou show, žádná popcornová klasika nebo film na který vyrazíte po nedělních nákupech, to ani náhodou. Vtípky nebo něco podbného tady nečekejte. Ale možná právě v tom je ta originalita a jedinečnost Maxe.  Jde o film, kde je ta akce po celou dobu filmu ne jen v částech, žádné porady nebo domlouvání se co a jak bude. Prostě plnohodnotá bitka celu dobu filmu.
zdroj: www.madmaxmovie.com

Hlavní roli dostal Tom Hardy ( a podle mě je mnohem lepší než kdysi Mel Gibson, ale jde o věc názoru samozřejmě) a Charlize Theron, která se zde objeví v image, na kterou u ní zkrátka nejste zvyklý. Příběh ( jestli se to tak dá nazvat) je o bývalém policajtovi Maxovi, který žije ve světe bez jakýkoliv pravidel a zákonů, ve světe kde zkrátka nic neexistuje. Vydává se na šílenou cestu pouští , kde narazí jak na budoucí spojence tak i na obří nepřátele. Film je mimo to také plný modelek, o který je v té době veliký zájem a on musí ochránit jak je, tak sebe a samozřejmě zlikvidovat nepřátele hlava nehlava. Jak říkám, nejde ani tak o příběh jako o akci. Žádné emoce nebo romaci zde nemusíte očekávat.
                                                  zdroj: www.madmaxmovie.com

Režie se opět ujal George Miller ( ano, ten co natočil oba dva díly Happy Feet, ale tady jde o úplně jiný příběh) a je to zkrátka natolik boží podívaná, že i já, nefanynka akčních filmů jsem byla u vytržení a chci to vidět znovu a znovu a znovu. Za mě největší ANO co jsem za tenhle rok mohla dát, zkrátka úžasná podívaná, na kterou budete vzpomínat ještě pekelně dlouho. A doufám, žese z tohohle filmu poučí mnoho režisérů akčních filmů

zdroj: www.madmaxmovie.com

Brzy u dalšího článku!
Xoxo K

Žádné komentáře:

Okomentovat