pátek 24. dubna 2015

Vaše Veličenstvo..?

Ahoj!
Dneska pro Vás mám po dlouhé době článek čistě jen o jednom seriálu. Jak již vyznívá z nadpisu, jedná se o seriál z královského prostředí. Konkrétně z Velké Británie a ze současné doby. Ano, jedná se o nový seriál THE ROYALS. Seriál začel vycházet poměrně nedávno, venku je teprve prvních 6 dílů, ale musím říct, naprosto famozních dílů!
Nejedná se o současnou královskou rodinu ( tím myslím Alžbětu, Charlese atd.) Jde o krále a jeho královnu, poměrně mladou, intrinkánku. Jejich dvě děti (nejstarší syn zemře v prvním dílu). Princ Liam, následník trůnu a jeho sestra Lenny. Oba dva se rádi baví, nebrání se drogám, párty, nespoutanému životnímu stylu. Což se samozřejmě moc nezamlouvá britské veřejnosti a královně. Té jde hlavně o image rodiny.
Zdroj: www.youtube.com


Osobně hodně lituju krále. Snaží se o maximální spokojenost své rodiny, blaho země a vděku se mu dostává hodně málo. Dokonce se rozhoduje, zda se monarchie úplně nevzdat! Proti tomu je však velmi silně jeho manželka. On sám je takový odstrčený a podle mě až nedoceněný. Nejvíc si ho váží jejich hlavní služka, kterou však ohrožuje Vévoda z Yorku.
Já nejvíc fandím princezně Eleanor (Leny), která je sice z prvu nejdříve záporná, ale postupem času se začne ukazovat jako kladná postava. Pak je tu samozřejmě princ Liam a dvě sokyně v lásce. Jeho první láska, diamantová dědička Gemma a dívka od nich z domu, dcera muže, který má na starosti ochranku celé královské rodiny- Ophelia. Kdo nakonec získá srdce prince a stane se budoucí anglickou královnou teprve uvidíme. Bůh íi jestli se do toho nepřiplete někdo třetí.
zdroj: www. eonline.com

Princeznin milostný život je ještě o něco peprnější. Nejen že ji sexuálně vydírá její bodyguard, ale v prostředních dílech ( začíná 6tým dílem) se seznámíme i s její první láskou,ke které by se velmi ráda vrátila ale není to možné. Seriál tak trochu připomíná Gossip girl, jak řekla moje kamarádka. Jde o intriky, milostné vztahy, úplatky, zkrátka pořádný nářez.
Pokud máte rádi milostné zápletky, originální náměty a nehledáte dokumentární seriál o Británii je to seriál přesně pro Vás! To poslední co tu totiž najdete je nějaké bádání po historii, či to jak to v současné Británii je.
zdroj: www.canada.com

Mě si tenhel seriál zkrátka získal již od prvního dílu a já doufám, že mě scénáristé nezklamou a neudělají z toho nějakou romantickou juchárnu, ale zůstanou dál  u nejistoty, zápletek a intrik.
Co se hereckého obsazení týče, roli královny Heleny  si užívá Elizabeht Hurley, kterou můžete znát z již zmiňovaných Gossipek, Princeznu Eleanor hraje Alexandra Park, Následníka trůnu - Prince Liama William Moseley a krále pak Vincent Regan. Režie se ujal Mark Schwahn ( hoodně zajímavý příjmení co?)
Každopádně, určitě se podívejte alespoň na dva díly, protože tenhle seriál skutečně stojí za to!

Xoxo
K


2 komentáře:

  1. Trefná recenze jako vždy! <3 Taky žeru Leny, a možná právě proto, že mi svou kladno-zápornou transformací připomíná Blair :) A Moseley je prostě následovník trůnu jak má být, další super prvek na tomhle seriálu je podle mě soundtrack :) Nemůžu se dočkat dalšího dílu!! Objevily jsme zlato :D !

    OdpovědětVymazat
  2. Děkujuuu !! <3 Jo přesně, ona umí intrikovat, ale i přes to v ní je kousek něčeho fakt dobrýho:) Joo jen sem zvědavá kdo bude nakonec jeho královna, myslim si, že postupně se to okolo něj ještě nějak zamotá:D No poklad prostě!!:D

    OdpovědětVymazat