neděle 22. března 2015

Pohádkový svět ONCE UPON A TIME


Ahoj všem!
Po poměrně dlouhé pauze se konečně vrátil jeden z mých vůbec nejoblíbenějších seriálů – Once Upon a time. Pro ty, kdo seriál neznají uvádím pořádný popis:
Jde o příběh, kdy jsou známé pohádkové postavy uvrženy pomoci kletby Zlé Královny ( Regina) uvrženy do současné doby do fiktivního městečka Storybrooke. V první sérii (zatím jsou tři a čtvrtá právě běží) postavičky (až na pár ) neví, kým v minulosti byli nebo s kým byli. Zkrátka žijí svůj život jako normální lidé. Na záchranu přichází spasitelka Emma, což je dcera Sněhurky a Prince Krasoně. Nejprve tomu nechce věřit, ale její znovunalezený syn Henry ji pomáhá otevřít oči, vyřešit všechny problémy a nakonec i napravit Reginu – Zlou královnu a druhou Henryho matku. Ve všech dílech jsou pak i různé ukázky ze Začarovaného lesa, což je původní domov našich hrdinů, ze kterého je již zmiňovaná královna uvrhla do reality, aby zničila jejich šťastné konce. Vše však dobře dopadlo, jak už v pohádkách bývá zvykem.V druhé sérii je pak čekal boj proti Petru Panovi, což byl můj velmi oblíbený záporák, ale rozhodně ne nejoblíbenější. Čekají nás tu i ukázky z Neverlandu a mnoho dalších záhad a intrik. Ve třetí sérii se hlavním záporákem stává Zelena. Ano přesně ta ze Země Oz. Její souboj s Reginou patřil podle mě k tomu nejlepšímu. A konečně čtvrtá série. V ní jsou hlavní padouchové rovnou tři. V první části se snažíme najít Annu (ano, přesně tu z Frozen) a bojovat s  její  zákeřnou tetou. V té druhé, která konečně zase začla jsou pak tři nepřátelé. Uršula, Cruella a moje oblíbená Maleficient.
image
Photo by : Jack Rowand/Abc
Co přesně se bude dít nemohu posoudit, fotky z natáčení jsou různé a vzniká mnoho spekulací.
Tak a teď hurá na chválu a kritiku!
Začneme tím pozitivním. Tento seriál jednoduše miluji! První série mě sice moc nebavila, přišlo mi to zdlouhavé a nudné, ale to je spíš tím vším představováním atak. Líbí se mi i ty složité vazby(kdo s kým- jak- proč) . Pak jsou tu herecké výkony! Rampl i jeho představitel jsou zkrátka boží. Líbí se mi jeho sarkasmus a odhodlání. To stejné platí o Zlé královně a Hookovi. Ano vím, jsou to více méně záporné postavy, ale zkrátka jim fandím. Taky se mi líbí, když seriál začíná tak u úvodního obrazu je vždy nějaká malá věc ( vločka,auto), která trošku napoví, co nás čeká a to mě neskutečně baví!
A teď k té horší části. Absolutně se mi nelíbí představitelka Sněhurky. Ne ne a ne. Klidně mě tu ukamenujte, ale já si Sněhurku prostě představuji jinak. Dál mě moc nebere postava Emmy. Co mě však mrzí nejvíc je málo scén ze Začarovaného Lesa. Snad  tvůrci přidají více ukázek z minulosti.
Do příště vám zkusím udělat nějaký Family tree, abyste pochopili ty pohádkové složitosti!:D Každopádně seriálu dávám 89%. I přes to, že ho zbožnuju má své mouchy.image
Zdroj: seriable.com
A pokud se ptáte, kde na seriál koukám, tak buď stahuju nebo přes jeden americký web:)ale na netu už určitě najdete otitulkované všechny díly ( na dabing si moc nepotrpím)

Žádné komentáře:

Okomentovat