neděle 1. května 2016

1. Máj - Lásky čas

Ahojkys !

Jak jistě  všichni víte, dnes je 1. Máj  - Lásky čas. Ne všichni jsou ovšem zamilovaní (jako já) a ne všichni mají  rádi romantické filmy ( ano, opět jako já). Ale stále je tu i ta část šťastně zamilovaných hrdliček. Pokud nemáte na dnešní večer plány, můžete se podívat na jeden ze  zamilovaných filmů, které i ti méně romanticky založení uznávají a rádi se na ně podívají.




1. Zápisník jedné lásky / The Notebook

Která holka by nemilovala Ryana Goslinga že? Tohle je jede z prvních filmů, kde jsem ho zaregistrovala a myslím si, že snad každá  holka tenhle film viděla. Film o lásce dvou mladých lidí, každý z úplně jiného společenského postavení. Bláznivě se do sebe zamilují, avšak její matka jejich lásce opravdu nepřeje. Po čase se opět setkávají a tramtadadadá láska tu stále je. Příběh se však odehrává v sanatoriu, kde starý muž čte ženě právě tento příběh. Ten je skutečně o nich dvou a jejich velké lásce, kterou si museli tvrdě vybojovat.Pozadí, které je ještě umocněno druhou světovou válkou tomu dodává skutečně šmrnc. Jak vše dopadne uvidíte ( nebo i znáte) z filmu. Přiznám se, že i takovým necitům u tohohle filmu ukápla slzička. Pokud jste film neviděli (  pochybuju, že někdo takový vůbec existuje) podívejte se na ukázku ZDE . Hlavní role Rachel McAdams naprosto  F A M  Ó Z N Í.


The Notebook


2.Věčně Mladá / Age of Adeline

Blake Lively je moje nejoblíbenější herečka. Gossipky znám prakticky nazpaměť a žádný její nový film si nenechám ujít. Je pravda, že na Mělčiny a Café Society se těším podstatně víc, ale zpět k tomuhle dílku.  Tady jde o vyloženě oldschool drama a zároveň skvělou oddechovku, která snad nikoho nemůže urazit. Blake Lively zde hraje ženu, která po jedné autonehodě zkrátka přestane stárnou. Stále vypadá na svých 28 i když všichni okolo ní stárnou a také tak vypadají. Ona ne a také jí to trápí. Prožije mnoho desítek let, aby si život skutečně užila. Potká také svou lásku a no sami uvidíte, jak to celé dopadne. Každopádně Harrison Ford a Blake jsou super ! K nám do kin se film dostal s trošku větším zpožděním, ale určitě jste ho mohli zaregistrovat. Pokud ne, podívejte se na ukázku  ZDE .

3.Věčný svit neposkvrněné mysli / Eternal Sunshine of the Spotless Mind 

Tady jde o zcela srdeční záležitost. Nejde o klasickou  červenou knihovnu, ale spíš o takovou sci-fi romantiku. Podle mě zcela nejlepší role Jima Carreyeho. Jeho Joel je takový typický introvert. Uzavřený do sebe, nesmělý a hodně uzavřený do sebe. Jednoho dne však potká ženu, která je jeho pravý opak. Je živelná, temperamentní a divoká. Zároveň je ale také hodně nevypočítatelná a tak trochu nevyrovnaná. Jednoho dne se prostě z ničeho nic rozhodne, že se Joela zbaví a na jisté klinice podstoupí vymazání paměti a na Joela si nepamatuje. On je z toho zdrcen a rozhodne se podstoupit úplně stejný zákrok, bohužel se lehce vymkne z rukou a v jeho mysli se začne odehrávat něco zcela nového. Film, je podle mě naprostou klasikou, pokud jste  ho neviděli podívejte se na ukázku ZDE .

Věčný svit neposkvrněné mysli


4. Juno / Juno

Rozhodně NEJLEPŠÍ film Jasona Reitmana. Film o dvou mladých středoškolácích, kteří se musí nečekaně potýkat s těhotenstvím. Jde o rozhodnutí 16ctileté pubertačky, zda si malé miminko nechá, nebo ho dá k adopci. A jak se vyvine její vztah s otcem dítěte? Přeci jen, je to lehčí asociál.... Scénář na jedničku, Ellen Page a Michael Cera taky na jedničku a filmu se skvěle pobavíte, hlavně u ironické Juno. Podívat  na ukázku se můžete podívat ZDE . Mimochodem, film má až neuvěřitelně chytlavý soundtrack.

JUNO



5. Prázdniny v Římě / Roman Holiday

KLASIKA. Snad každý z nás má rád nějaký klasický film. U mě jsou to právě Prázdniny v Římě. Dobu Audrey Hepbur  a dalších velkých hvězd asi nikdy nepřestanu obdivovat. Nejde o filmy s žádnými úžasnými efekty,  výbuchy a já nevím čím vším, ale o krásnou klasiku a o filmy, které byly dělané skutečně s láskou a péčí a to je na nich to krásné.  Příběh je o americkém ne příliš úspěšném novináři a skoro dospělou princeznou. Ta touží potom, zažít něco lidského a normální a ne být neustále pod kontrolou protokolu a královského dvora.  Tihle dva se samozřejmě potkají, on hledá nějakou bombu pro svou kariéru a ona někoho, kdo ji ukáže svět za dveřmi paláce.  Zkrátka totální sladák. Podívat na ukázku se můžete ZDE

Prázdniny v Římě



Mě dnes čeká koukání na Les Sebevrahů a nějaké to učení, ale těmhle filmům se určitě v budoucnu znovu nevyhnu. A na co budete se svou polovičkou koukat vy ?

XoXo

K



Žádné komentáře:

Okomentovat